10 innovatiivista materiaalia, jotka voisivat mullistaa rakennusteollisuuden

Sementti, joka voi tuottaa valoa? Betoni Marsille rakentamiseen? Läpikuultava puu? Biohajoavat huonekalut? Pilaantumista absorboivat tiilet? Ensinnäkin se kuulostaa hulluksi, mutta nämä ovat vain joitakin maailmanlaajuisesti toteutettavia tutkimushankkeita, jotta rakennustyö voisi siirtyä seuraavalle tasolle.

Jatka lukemista alla saadaksesi lisää tietoa näiden hankkeiden syistä ja siitä, miten nämä ”kokeilut”, jotka ovat jo alkaneet laajamittaista testausta, toteutetaan.

Läpikuultava puu, KTH: n kehittämä uusi materiaali

Läpikuultava puu

KTH: n Tukholman teknillisen korkeakoulun tutkijoiden ryhmä on hiljattain kehittänyt optisesti läpinäkyvää puuta (TW), joka on uusi materiaali, joka voisi vaikuttaa suuresti arkkitehtonisten hankkeiden luomiseen. Biomacromolecules-lehdessä julkaistun artikkelin mukaan American Chemical Society -lehti on menetelmä, joka poistaa kemiallisesti ligniinin puusta ja aiheuttaa sen, että se muuttuu hyvin valkoiseksi. Tuloksena oleva huokoinen substraatti kyllästetään läpinäkyvällä polymeerillä, ilmentäen molemmat optiset ominaisuudet.

Seinät, jotka voisivat korvata ilmastoinnin

Areti Markopouloun johtama IAAC: n tutkimusryhmä on luonut uuden materiaalin nimeltä Hydroceramics. Se koostuu hydrogeelipulloista, jotka pystyvät säilyttämään jopa 400 kertaa niiden tilavuuden vedessä. Tämän ominaisuuden ansiosta pallot imevät nestettä ja kuumina päivinä niiden sisältö haihtuu, mikä pienentää tilan lämpötilaa.

Savukepuruja käytetään tehostamaan tiiliä

Yksi miehen roskakori on toisen miehen rakennusmateriaali. Royal Melbourne Institute of Technologyn tutkijat (tunnetaan yleisesti nimellä RMIT University) ovat kehittäneet tekniikan tiilien valmistamiseksi savukepuristeilla. Tri Abbas Mohajeraniin johtama tiimi totesi, että savipäällysteiden valmistaminen 1 prosentilla niiden määrästä on savukkeiden poraus, joka pystyy kompensoimaan vuotuisen savukkeiden maailmanlaajuisen tuotannon ja samalla tekemään kevyemmän ja tehokkaamman tiilen.

Miten Christon ja Jeanne-Clauden kelluvat laiturit rakennettiin

Miten Christon ja Jeanne-Clauden kelluvat laiturit rakennettiin

Kappale koostuu 3 kilometrin pituisesta kulkureitistä, joka on kääritty 100 000 neliömetriä keltaista kangasta ja kelluva telakkajärjestelmä, joka koostuu 220 000 kuutiosta suuritiheyksisestä polyeteeniä.

Onko tämä betoni, jota käytetään Marsin rakentamiseen?

Olettaen, että kun lopulta kolonisoimme Marsin, vesi on yksi arvokkaimmista resursseistamme, Northwesternin yliopiston tiimi etsii vaihtoehtoa tavalliselle konkreettiselle sekoitukselle, joka tarvitaan konkreettiseksi tekemiseksi. He valitsivat 1970-luvun alusta lähtien kehitteillä olevan tekniikan: rikkipohjaisen betonin.

Tämä sementti luo oman valonsa

Vastauksena uusiin rakentamismalleihin Morelia UMSNH: n tohtori José Carlos Rubio Ávalos on kehittänyt sementin, jolla on kyky absorboida ja säteilyttää valoa energiaa, jotta konkreettisesti saadaan lisää toimivuutta ja monipuolisuutta energiatehokkuuden näkökulmasta.

Maailman kevyin antiseisminen vahvistus

Japanilainen Komatsu Seiren Fabric Laboratory on luonut uuden termoplastisen hiilikuidun nimeltä CABKOMA Strand Rod. Hiilikuitu peitetään synteettisillä ja epäorgaanisilla kuiduilla, jotka on sitten päällystetty termoplastisella hartsilla. C Kengo Kuman luoma uusi kuitu on testattu yrityksen pääkonttorin ulkopuo- lella Japanissa.

Terreform ONE biohajoava huonekalu

Terreform ONE biohajoava huonekalu

Entä jos tuoli on valmistettu kompostista? Tämä kysymys aiheuttaa tämän sarjan kokeita biologisesti tuotetuilla penkillä, joita kasvatetaan pikemminkin kuin valmistettuina. Yhdessä Terreform ONE ja Genspace ovat kehittäneet kaksi bioplastista tuolia samanlaisilla prosesseilla: ensimmäinen, kiesit lounge, muodostuu sarjasta valkoisia kylkiluita parametrisessa muodossa, jossa on pehmustettu pää. Toinen, lastenistuin, koostuu lukittavista segmenteistä, joita voidaan käyttää kääntämään tuoli eri muotoihin.

Pilaantumista absorboivat tiilet

Breathe Brick on suunniteltu osaksi rakennuksen normaalia ilmanvaihtojärjestelmää, jossa on kaksikerroksinen tiiliseinä, jossa on erikoistuneita tiiliseinämiä, täydennetty sisemmällä kerroksella, joka tarjoaa standardieristyksen. Breathe Brick -tekniikan käsite on Cyclone Filtration, joka on otettu modernista pölynimurista, joka erottaa raskas kontaminoivia partikkeleita ilmasta ja pudottaa ne irrotettaviksi tölkiksi seinän pohjaan.

TU Delft kehitti bio betoniprototyypin, betoni, joka korjaa itsensä

TU Delftin kehittämä kaava ylittää vain esteettisten vaurioiden korjaamisen, koska jos betonin halkeamat kasvavat, ne sallivat veden kulkeutumisen ja syövyttävän teräksen. Tämä ei ainoastaan ​​vaaranna rakenteen mekaanisia ominaisuuksia vaan myös pakottaa insinöörit käyttämään suurempia määriä teräsbetonia laskelmissaan lisäämällä lopullisia tuotantokustannuksia.

10 innovatiivista materiaalia, jotka voisivat mullistaa rakennusteollisuuden

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *