Puun valinta ulkorakenteille. Osa 1

Kun ulkorakenteella on oikeat jalat, on tehtävä päätöksiä sopivista materiaaleista, joita voidaan käyttää sen yläpuolisten osastojen rakentamiseen. Näiden päätösten tekeminen helpottaa kuuden perusmateriaalin tutkimista, joita yleisesti käytetään ulkorakenteeseen.

Punapuu

Punapuu

Alempi palkkaluokka on hieno alusta ja kiskot. Vältä puuta, jolla on vaalea lehtipuu. Tämä puu ei usein ole rottareita. Viestejä varten on parasta käyttää rakennus-sydämen tai kirkkaan-sydänlaadun. Puun laadun ja kestävyyden välillä on suora yhteys kustannustehokkaaseen laatuun ja kestävyyteen.

Ulkomuoto:

Laatupuusta on syvä punainen väri, jonka nimi on nimeltään. Tämän rikkaan värin säilyttämiseksi puuta on käsiteltävä kirkkaalla puun viimeistelyllä tai punavärillä. Jos puu on jäljellä, puun väri muuttuu hopeanharmaaksi.

Kestävyys:

Korkealaatuinen sydänpuu on räikeä ja hyönteinen. Pienemmät laadut ovat alttiimpia rot- ja hyönteisvaurioille. Puun käyttöiän pidentämiseksi ja alkuperäisen värin säilyttämiseksi levitä läpäisevä öljytiiviste tai tahra.

Käyttää / Asennus:

Punapuua voidaan käyttää kaikkiin kannen osiin. Kuitenkin sen korkeiden kustannusten takia saatat haluta vain käyttää sitä kannen näkyvimmissä osissa. Kuoppaa käytetään useimmiten terasseille ja kaiteille. Se on suhteellisen pehmeää puuta ja se voi helposti vaurioitua, joten aluslevyjä on käytettävä kehystämiseen. Kun käytät kiinnitysnauloja lähelle levyn päätä, on parasta porata reikiä, jotta puuta ei haljeta.

Kustannus:

Puu on kallein puu, jota käytetään terasseissa ja muissa rakenteissa. Mitä kauempana on länsirannikolta, sitä korkeammat hinnat ovat. Punajuuri voi olla jopa neljä kertaa kalliimpaa kuin painekäsitelty puutavara.

Setri

Setri

Länsi-punainen setri on helposti löydettävissä korkealaatuisista, tavallisista ja rakennusluokan puusta. Vältä kuitupuuta tai ristikkäistä pinnoitettua puutavaraa, koska se on heikko ja voi olla puutteellinen.

Ulkomuoto:

Cedar on usein kulta-ruskea väri. Kun jätetään käsittelemättömän setri muuttuu harmahtavaksi sävyksi. Käytä kirkasta puun pintaa, jos haluat säilyttää setri luonnollisen värin.

Kestävyys:

Cedar on samanlainen kuin punajuuri sen kestävyyteen ja vastustuskyky rotu- ja hyönteisten tuholaisiin.

Käyttötarkoituksia / Asennus:

Cedaria ei yleensä käytetä rakenteellisena komponenttina rakentamisessa, koska se on paljon heikompi kuin punajuuri, sypressi ja paineenkäsitelty puutavara. Cedaria käytetään vain hankkeen koriste-osiin.

Kustannus:

Keskipitkällä setri on noin puolet punopuiden kustannuksista ja noin kaksi kertaa painekäsiteltyä puutavaraa.

Eteläinen sypressi

Eteläinen sypressi

Sitä kutsutaan myös kaljuiseksi sypressukseksi. Se löytyy tavallisilta ja palkkioilta. Sypressi on helposti saatavilla Kaakkois-USA: ssa, mutta sitä on mahdollisesti tilattava muualla maassa.

Ulkomuoto:

Cypress on väriltään ruskeaa. Väri on hieman kevyempi kuin punajuuri.

Kestävyys:

Sypressi on sama kuin punapuu rottien ja hyönteisten vastustuskyvyssä.

Käyttää / Asennus:

Cypressia voidaan käyttää sekä rakenteellisiin että koristeellisiin tarkoituksiin. Korkeiden kustannustensa vuoksi monet ihmiset käyttävät sypressiä vain hyvin näkyvissä kannen tai rakenteen alueilla. Cypress tunnetaan sen taipumuksesta kiertyä ja loimiä, jos sitä ei ole kuivattu kunnolla. Kuitenkin se voidaan naulata tai ruuvattaa alas kuten punapuu, eikä sitä tarvitse esiporaa.

Kustannus:

Cypress on edullinen, jos asut kaakkoon. Kauempana olet kaakkoiselta kalliimmalta. Alueesi mukaan sypressi voi olla kalliimpaa kuin punajuuri.

Puun valinta ulkorakenteille. Osa 1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *