Puun valinta ulkorakenteille. Osa 2

Painekäsitelty puu

Painekäsitelty puu

Painekäsitelty puu on enimmäkseen eteläkeltainen mänty ja joskus kuusi. Puuta käsitellään kromaattisella kupariarsenaatilla (CCA). CCA on hyönteisten torjunta-aine. PT tai paineella käsiteltyä puuta, voidaan myös käsitellä vettä hylkivällä aineella. Arseenaattia ei ole yhtä yleisesti käytetty puunsuoja-aineena kuin se kerran. Kuitenkin, koska se on myrkyllistä ihmisille ja eläimille, on suositeltavaa selvittää säilöntäaineen tyyppi ennen puutavaran ostamista. Nyt on saatavana vähemmän myrkyllistä, kemiallisesti käsiteltyä puutavaraa, joka ei sisällä arseenaattia.

Laatuluokat laskevat alenevassa järjestyksessä ja niitä on käytettävä eri tarkoituksiin. Kappaletta ja penkkejä käytetään palkkaluokassa nro 1. Kaksikerrosta 2 tai parempi käytetään terasseille. Tarkista, onko painekäsitelty puutavara kuivattu uunissa. Kilnkuivattu puu on enemmän kuormitettu kuin ilmakuivattu puu. Etsi KDAT-leima, jotta varmistat, että käytät puuta on kuivattu uunissa.

Ulkomuoto:

Paine käsitelty puutavara on vihertävä väri, joka muuttuu harmaaksi ajan myötä. Tämä puutavara on voimakkaampaa kuin kuusipuu, setri tai sypressi, ja se hyväksyy kaikki ulkoiset tahrat.

Kestävyys:

Painekäsitelty puutavara on yhtä kestävä ja kestää rouhit ja hyönteiset kuin aiemmin käsitellyissä puulajeissa sen kemiallisen käsittelyn ansiosta.

Käytä / Asennus:

Tätä puutavaraa voidaan käyttää koko kannen rakentamiseen, tai sitä voidaan käyttää vain rakenteellisille osille. Luonnonpuita, kuten setriä tai punajuuria, voidaan käyttää kannen näkyvämpiin osiin. Painekäsitelty puutavara on kuivattu ennen käyttöä. Tämän tyyppinen puu on myös sinetöitävä vettä hylkivällä tiivisteellä, ellei sitä ole aiemmin käsitelty.

Kustannus:

Paine käsitelty puutavara on ylivoimaisesti edullisin puutavara käytettäväksi kannella tai ulkorakenteessa. Tämäntyyppinen puutavara on yleensä puolet punapuun, setri ja sypressi.

Varoitus:

Painekäsitelty puutavara on tullut viime vuosikymmenen ympäristöhaasteeksi. On dokumentoituja tapauksia ihmisten sairastumisesta työskennellessään tämän puutavaran kanssa. Käytä aina käsineitä ja pölynaamaria, kun työskentelet tämän puutavaran kanssa.

Trooppinen lehtipuu

Trooppinen lehtipuu

Etu:

Trooppinen lehtipuu on tulossa runsaammin ja sitä hyödynnetään nykyään enemmän rakennusmarkkinoilla. Ironwoodilla tai Pau Lopeilla myytävä puutavara on kaksi kertaa niin voimakasta kuin tammi, ja se on kestävämpi kuin punapuu ja setri. Näillä lehtipuilla on vähintään 40 vuoden elinikä, jotka kestävät hyönteisiä ja hajoavat. Kaikilla luokilla on hyvin vähän solmua ja tiukka jyväkuvio.

Haitta:

Trooppinen lehtipuu on erittäin kallista ja se on pakattava kiinnittimiä varten. Trooppinen lehtipuutavara löytyy kaikilta kooltaan ja sitä voi käyttää kaikkiin kannen osiin, mutta sen kustannukset ja hidas toimitus ovat rajoittaneet sen käyttöä kannen pinnoille ja kaiteille. Myös ekologinen huolenaihe trooppisten lehtipuiden korjuusta, joka voi vaikuttaa sen käyttöön.

Muovi-puu komposiitit ja vinyyli

Muovi-puu komposiitit ja vinyyli

Molemmat materiaalit ovat uusia materiaaleja, jotka ovat tulossa suosittuja rakennusteollisuudessa. Muovipuu-komposiittituotteita valmistetaan 30-50 prosentin kierrätysmuovista ja puukuiduista. Lisätietoja tästä tuotteesta saat Trexistä osoitteesta http://www.trex.com/products/decking-and-railing/enhance/.

Vinyyli, valmistettu tuote, jota tyypillisesti käytetään kodin sisustukseen, on nyt saatavilla teräspohjan puusta. Lisätietoja vinyylikankaasta löydät osoitteesta www.decksanddocks.com.

Edut:

Komposiitit ovat käytännössä tuhoutumattomia. Tämä puu on melkein läpäisemätön rotta ja hyönteiset. Se leikkaa ja kynnet kuin todellinen puu ja kansi ruuveja uppoavat ja katoavat. Tämä materiaali on haukkumaton ja yhtä vahva kuin mikä tahansa puu markkinoilla. Kuten komposiitit, vinyyli on läpäisemätön rotti ja hyönteiset, eikä se hajota.

Haitat:

Molemmat rakennusmateriaalit ovat kalliimpia kuin punapuu, mutta ne kestävät loputtomiin. Komposiittitavara menettää värit ajan myötä ja pyrkii myös tylsää. Kummallakin materiaalilla ei ole todellista puuta. Vinyyliä ei voida käyttää rakenteellisesti putkien, nivelten tai palkkien suhteen. Vinyyli on alttiina myös äärimmäisille lämpötilamuutoksille, ja se voi pilata tai haljeta.

Kuten aina, rakennusmestarin tehtävänä on tutkia ja päättää mikä materiaali sopii parhaiten jokaiseen projektiin. Tarkista aina alueesi paikalliset rakennuskoodit ennen kuin rakennat kannet ja suuret rakenteet. Ota huomioon rakenteen, käytön, ilmaston ja maaperän koko ennen rakenteen rakentamista.

Puun valinta ulkorakenteille. Osa 2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *